2013-12-23

Tinta: Presedintele - Dan Smith

Vânătoarea a început!  În munţii aspri ai Finlandei se apropie primăvara şi ziua în care Oskari va împlini treisprezece ani şi va trebui să-şi dovedească bărbăţia, întorcându-se din sălbăticia pădurii cu un trofeu de vânător. Înarmat cu arcul şi cu săgeţile primite de la bătrânul satului, Oskari porneşte la drum şi descoperă că pădurea i-a oferit o cu totul altfel de încercare. El trebuie să îl salveze pe preşedintele Statelor Unite din mâna teroriştilor care i-au doborât avionul. Băiatul-vânător şi cel mai puternic om al planetei se trezesc într-o cursă pe viaţă şi pe moarte împotriva unui duşman teribil şi încrâncenat.

2013-12-01

Confreria Sfantului Giulgiu - Julia Navarro

Romanul ziaristei spaniole Julia Navarro, publicat in 2004 si ajuns in mai putin de un an la cea de a nouasprezecea editie, urmareste traseul, in timp si spatiu, al Sfantului Giulgiu, obiect de cult sacru pentru credinciosii crestini din intreaga lume, pastrat din anul 1578 in catedrala din Torino si cesionat in 1983 Vaticanului. Unul dintre multele incendii produse in mod inexplicabil in catedrala din Torino declanseaza o ancheta a Departamentului de arta, care va scoate la lumina, pentru cititori, o lupta subterana - la propriu si la figurat - intre doua organizatii secrete ce si-au disputat timp de 750 de ani dreptul de proprietate asupra Sfantului Giulgiu.
Bine documentata din punct de vedere istoric, cartea este scrisa intr-un ritm alert, prezentand intr-o viziune aproape cinematografica scenele de actiune si de urmarire a personajelor, de la Torino la New York, de la Troyes, in sudul Frantei, la antica cetate a Edessei, de la Saint-Jean-d'Acre - ultimul bastion al cruciatilor in tara Sfanta - pana la Scotia zilelor noastre. Totul, invaluit intr-un permanent mister, ce se dezleaga abia in ultimele pagini ale cartii.





Michael A. Stackpole - Lumea Noua la ed Nemira

Al treilea volum al seriei
MARILE DESCOPERIRI



„Acțiune la superlativ pentru cititorii îndrăgostiți de romanele fantasy cu povești sângeroase și parcă nesfârșite.“
Publishers Weekly


„Stackpole conduce mecanismele ca un maestru și imaginează conspiratori la fel de inteligenți precum conspirațiile. Cartea lui chiar te ține cu sufletul la gură.“
Scifi.com


Keles Anturasi va străbate lumea în lung și în lat, dorind să obțină controlul asupra unor puteri pe care nici nu prea le înțelege. Jorim, fratele lui, a ajuns în lumea zeilor, unde se va trezi în luptă cu divinitatea care a creat pe vremuri întregul Pantheon, însă pe care acum vrea să-l distrugă. Nirati, sora lor, pornește într-o cruciadă înșelătoare cu un erou răposat, spre a-i declara război iadului!


Se apropie bătălia decisivă și apărătorii trecutului străvechi strâng rândurile. Vor reuși acești eroi, mistici și magicieni să învingă răul ce amenință să prefacă realitatea în coșmar și pustie?

Calico Joe de John Grisham in curand la ed. RAO



Un roman surprinzător şi emoţionant despre taţi şi fii, despre iertare şi izbăvire în lumea baseballului profesionist american.  În vara lui 1973 Joe Castle era băiatul-minune al baseballului, cel mai bun jucător începător pe care l-a văzut cineva. Puştiul din Calico Rock, Arkansas, i-a uimit pe fanii echipei Cubs reuşind home run după home run, salutând politicos publicul pe măsură ce spulbera toate recordurile debutanţilor. Calico Joe a devenit curând idolul tuturor iubitorilor de baseball din America, inclusiv a lui Paul Tracy, fiul unui jucător puternic, dar petrecăreţ de la Mets. În ziua în care Warren Tracey îl întâlneşte în sfârşit pe Calico Joe, Paul se află în tribune, susţinându-şi idolul, dar şi pe tatăl său. Apoi Warren aruncă o minge care avea să le schimbe vieţile pentru totdeauna.